Grafički dizajn unikatnih logotipa i atraktivnih vizualnog identiteta

Možda tek započonješ svoj novi biznis, ili si u poslu već neko vrijeme. Svojim klijentima pružaš veliku vrijednost, ali konkurencija je velika, a stvarno dobre klijente je teško naći.

Kako god bilo,

 • Želiš privući pozornost svojih idealnih klijenata.
 • Želiš da ljudi doživljavaju tvoju tvrtku kao iskusnu i profesionalnu.
 • Želiš da ljudima odmah bude jasno kako se razlikuješ od konkurencije.
Logo dizajn

Jedinstven, snažan i pamtljiv vizualni identitet može ti pomoći osvojiti pozornost koju želiš

Kroz proces otkrivanja kvaliteta brenda tvoje tvrtke, stvaramo vizualnu priču koja komunicira izravno s tvojim idealnim klijentima, kako bi se osjećali kao da pripadaju tvojoj zajednici.

Vizualni identitet gradimo na tvojim temeljnim vrijednostima i on prenosi tvoju osobnost, što ga prirodno čini jedinstvenim i autentičnim. Takav vizualni identitet ističe kako se tvoja tvrtka razlikuje od svih drugih tvrtki.

Ne moraš se više postavljati na trepavice da se istakneš među ostalima u istoj branši – tvoj brend do radi za tebe.

Kad tvoj vizualni identitet komunicira tvoje vrijednosti, prednosti tvog rada i po čemu je tvoja tvrtka posebna, to privlači baš one ljude s kojima najviše želiš surađivati.

Vizualni identitet - dizajn logotipa i posjetnica

“Svi klijenti primjećuju dosljednost u našoj primjeni vizualnog identiteta”

“Vizualni identitet odredili smo kao prioritetan element u tvrtki prilikom samog pokretanja posla. Takav stav zauzeli smo prvenstveno iz pozitivnog dojma koji smo stjecali kad bi se nama kao klijentu obratila tvrtka (naročito mala) koja ima profesionalno definiran vizualni identitet. Takav stil nam je pokazivao da je nekome stalo do vlastitog biznisa, te da je posvetio dodatno vrijeme oblikovanju nastupa tvrtke prema svojim korisnicima.

Očekivali smo da će takav pristup našoj tvrtki s vremenom donijeti prepoznatljivost i ponosni smo što smo to i postigli – klijenti i suradnici nam i nakon nekoliko godina priđu i kažu nam “zapamtili smo vas po onoj vašoj neobičnoj posjetnici” ili “vidjeli smo vaše ljude na terenskom mjerenju, prepoznali smo auto zbog naljepnica”, pa sve do pozitivnih komentara na kompletnu dokumentaciju tvrtke koja pored tehničkog oblikovanja po pravilima struke, ima i dodatnu atraktivnost zbog dosljednog praćenja preporuka iz knjige standarda naše dizajnerice.

Tijekom godina se potvrdilo da svi klijenti primjećuju dosljednost u našoj primjeni vizualnog identiteta, čak i oni od kojih to ne bismo očekivali, posebno zato što se naša tvrtka bavi inženjerstvom i tehničkim savjetovanjem, a ne prodajom ili marketnigom.

Naša komunikacija zbog svega navedenog djeluje profesionalnije, te se ni u kojem smislu ulaganje u razvoj viz. identiteta ne može okarakterizirati kao preveliko ulaganje, jer osim što to objektivno nije značajan financijski izdatak, po našoj prosudbi predstavlja nezaobilazan početni korak za svaku tvrtku.”

Kristijan Ljutić

Direktor, 4D-monitoring d.o.o.

100% originalan ručni rad – jer je tvoja tvrtka drugačija

Dizajn vizualnog identiteta - hand lettering

Moja supermoć je prevođenje temeljnih vrijednosti tvrke, kvalitete brenda i prednosti koje tvoja tvrtka pruža klijentima u jezik simbola, boja i oblika slova koji pričaju tvoju priču.

Posebnost mog rada je ručno crtanje natpisa (en. hand-lettering) te elegantnih i privlačnih vizualnih simbola.

Rukom crtani logotipi ističu se u moru tendovskih fontova.

Umjesto da radiš isto što i svi ostali, možeš imati svoj vlastiti jedinstveni stil slova u logotipu koji odiše tvojom osobnošću. Svako pojedino slovo brižljivo je stvarano, kako bi finalni logotip bio potpuno drugačiji od svega dosad viđenog.

Logotip i vizualni identitet prilagođen je primjenu u različitim medijima: na webu, u tisku, na društvenim mrežama, u e-mail kampanjama, na prezentacijama uživo i mnogim drugim.


Pretvorimo tvoj brend iz dosadnog u izvanredan

Ovisno o tvojim potrebama i budžetu, pripremila sam dva paketa usluga dizajna vizualnog identiteta.

Dizajn vizualnog identiteta

Ovaj paket obuhvaća:

 • Originalni dizajn logotipa.
 • Više verzija i tipova datoteka za raznovrsnu primjenu logotipa.
 • Dizajn posjetnice i memoranduma.
 • Dizajn email potpisa.
 • Grafike za društvene mreže.
 • Opsežna knjiga standarda koja omogućuje tebi i tvojim suradnicima da dosljedno primjenjujete novi vizualni identitet.

Cijena: od 10.000 KN

Koji paket izabrati?

Naravno, uvijek radije preporučam kompletan vizualni identitet, pošto s njim dobivaš gotove grafike koje možeš početi odmah koristiti. Po potrebi možemo uključiti i dizajn dokumentacije (ponuda, račun, ugovor, prezentacija, mapa), grafike za uredski prostor i vozila (natpisne ploče, naljepnice, tapete, smjerokazi) ili rješenja za tisak ambalaže (kutije, vrećice, etikete). Ako je vizualni identitet trenutno izvan tvog budžeta, možemo početi s logotipom i osnovnom knjigom standarda pa nastaviti nadograđivati vizualni identitet prema potrebi.

Ako ti treba dizajn vizualnog identiteta i web stranice, baci oko na moje usluge web dizajna, koje uključuju i razvoj vizualnog identiteta uz pogodniju cijenu.

Kako naručiti novi vizualni identitet

Cijene su individualno formirane za svaki projekt. Dizajn logotipa počinje od 7.000 KN, a vizualni identitet od 10.000 KN.

Klik na donji gumb odvesti će te na formular za upit. Pošalji mi poruku i vrlo rado ću odgovoriti na sva tvoja pitanja i dati ti precizniju procjenu cijene projekta.

Pošalji upit


“Bolje od ičega što sam mogla zamisliti!”

“Suradnja s Nelom je bila izvanredna! Imala sam općenitu ideju smjera u kojem sam željela da logotip ide, ali ništa konkretno. Poslala sam joj neke slike koje mi se sviđaju i pokušala opisati koji osjećaj želim prenijeti, ali mislila sam da su moji naputci prilično nejasni. Nekako je uspjela pretočiti moje nejasne naputke u simbol koji je ne samo točno ono što sam imala na umu, već bolje od ičega što sam mogla zamisliti! Oduševila me njena kreativnost. Čak se sjetila da bi mogla ručno naslikati pozadinu akvarelom da bi slici dala organski i mekani izgled kojem sam se nadala.

Nela je učinila cijeli proces dizajna mog logotipa vrlo zabavnim. Ne mogu je dovoljno preporučiti!”

Nadia Setzer

Trenerica integrativne medicine, Wild Woman Journeys (SAD)


Primjeri vizualnih identiteta i logotipa mojih klijenata

><

 • Incon dizajn logotipa i vizualnog identiteta

  Silver Lime Cafe dizajn logotipa i vizualnog identiteta

 • Kreativna dizajn logotipa i vizualnog identiteta

  Kreativna dizajn logotipa i vizualnog identiteta

 • Incon dizajn logotipa i vizualnog identiteta

  Incon dizajn logotipa i vizualnog identiteta

 • Savarakatini logotip i vizualni identitet

  Savarakatini logotip i vizualni identitet

 • Dizajn logotipa za bend Komfor

  Dizajn logotipa za bend Komfor

 • Dizajn logotipa za Wild Moon Spirit

  Dizajn logotipa za Wild Moon Spirit

 • 4D-monitoring logo & brand design

  4D-monitoring logotip i vizualni identitet

 • Rikon logotip i vizualni identitet

  Rikon logotip i vizualni identitet

 • Claire Fortune hand-lettered logo design

  Claire Fortune logotip i vizualni identitet

Ako ti se sviđaju ovi logotipi…

Klikni ovdje


Nela Dunato

O meni

Bok, ja sam Nela! Vodim dizajn studio koji pomaže malim tvrtkama i kreativcima da razviju vrhunske brendove, kroz stvaranje jedinstvenih i posebnih vizualnih iskustava. Autorica sam knjige o brendingu za pružatelje usluga “The Human Centered Brand”.

Želim omogućiti poduzetnicima da privuku klijente s kojima je užitak surađivati kroz moje usluge dizajna logotipa i vizualnih identiteta, digitalne strategije i izrade responzivnih web stranica.

Uz svoj freelance posao, podučavam grafički dizajn na Otvorenom uličištu Algebra, pišem blog na engleskom jeziku te stvaram magično-nadrealističke umjetničke slike.

No, dosta o meni…

 

Pričajmo o tvom novom logotipu

 


Priča o dizajnu tvog novog logotipa

 1. Ako zaključim da bismo mogli dobro surađivati i dostupna sam u predviđenom roku, šaljem detaljniji upitnik putem kojeg ćeš dati više informacija o svojoj tvrtki, projektu i potrebama za dizajnom.Također šaljem i svoj Vodič kroz dizajn logotipa u kojem je pojašnjen moj kreativni proces, način rada te uvjeti suradnje kako bi bili sigurni da sam ja prava dizajnerica za tvoj projekt.
 2. Nakon što ispuniš upitnik, dogovaramo Skype sastanak da se malo bolje upoznamo. Vjerojatno ću te pitati još neka dodatna pitanja, a sigurna sam da ćeš i ti imati pitanja za mene :)(Ako živiš u Rijeci, možemo se naći na kavi uživo.)
 3. Ako nakon sastanka oboje ustanovimo da smo super tim, pripremit ću ponudu koja opisuje detalje projekta, rokove, plan rada i cijenu.
 4. Kad prihvatiš ponudu, čeka nas još samo malo papirologije!Službeno počinjemo s projektom nakon što potpišemo ugovor o suradnji i uplatiš predujam (50% iznosa cijene projekta).
 5. Bacam se na posao i najprije pripremam moodboard brenda sa inspirativnim fotografijama te primjerima stilova vizualnog identiteta pomoću kojeg ćemo provjeriti da li se slažemo oko generalnog stila.Zatim skiciram ideje za logotip, koje onda dorađujem u ispolirane koncepte. Nastavljam raditi na tim konceptima dok nisam posve zadovoljna sa finalnim konceptom logotipa koji zadovoljava sve potrebe projekta.Ovaj proces obično traje do 2 tjedna.
 6. Nakon što odobriš dizajn logotipa, dizajnirat ću ostatak vizualnog identiteta.Ovisno o opsegu paketa koji smo dogovorili, ovaj korak može potrajati 1 do 2 tjedna.
 7. Kad završim prijedlog vizualnog identiteta i grafika koje su uključene u paket, poslat ću ti ih da ih pregledaš i odobriš.
 8. Kad smo oboje zadovoljni s novim logotipom i vizualnim identitetom, šaljem finalnu fakturu za preostali iznos cijene projekta.

Kraj!

Naruči svoj novi logo i vizualni identitet

Da bismo započeli planirati tvoj projekt, klikni na donji gumb, ispuni formular s detaljima o svom projektu i odgovorit ću u roku od jednog radnog dana.


Još zadovoljnih klijenata

“Apsolutno sam oduševljen rezultatima”

Trebao sam logotip za svoj novi kafić. Razmišljao sam da to napravim sam, ali sam zaključio da iako bih mogao napraviti nešto besplatno koristeći slike s interneta, vjerojatno neće biti kvalitetno ili imati efekt koji sam želio. Smatrao sam da je previše rizično prepustiti nešto ovako temeljito važno slučaju.

Odabrao sam Nelu jer je njena web stranica ostavljala dojam osobe koja ima znanje i iskustvo, a njeni su radovi demonstrirali očiti talent u tom području. No na kraju se odluka svela na lice i osobnost kojoj sam znao da mogu vjerovati. Činila se nešto skuplja od nekih drugih dizajnera, ali bio sam siguran da ću dobiti ono što sam platio.

Iskustvo rada s Nelom je bilo izvanredno! Ponijela se prijateljski i strpljivo. Njena uputstva i upiti bili su jasni. Poticala je dijalog i cijenila moje prijedloge i mišljenje. Odgovarala je na pitanja i nedoumice. Pomogla mi je savjetima o tehničkim pitanjima i širim aspektima projekta.

Najbolje mi je bilo što sam se osjećao kao cijenjeni sudionik u kreativnom procesu, pomažući stvoriti nešto na što ću biti ponosan.

Bilo mi je zadovoljstvo pratiti razvoj različitih elemenata, od inicijalnih koncepata i revidiranih verzija, do primjena kroz različite medije. Apsolutno sam oduševljen rezultatima i mislim da dosta o tome govori što su i drugi ljudi s kojima surađujem primijetili da je logotip očito djelo profesionalca.

Nela pruža izvrsnu uslugu i definitivno bih ponovno surađivao s njom na drugim projektima kad bude potrebe. Preporučio bih je svima koji trebaju logo i vizualni identitet za novu ili postojeću tvrtku. S njom je sjajno raditi.

Ian Daniel Taylor

Direktor, Silver Lime Café Ltd

Moja kolegica i ja smo oduševljeni Nelinim radom. Vrlo cijenimo profesionalnost s kojim nas je tretirala kroz cijeli projekt i što je svaku fazu kreiranja izvanrednog crteža izvršila na vrijeme. Zahvalni smo i nadamo se da ćemo ponovno surađivati.”

Derick Bostridge

Direktor marketinga, Hurstpierpoint College (Velika Britanija)