Dizajn klinika: Uljepšaj svoje Canva grafike

Naučite kako samostalno izraditi razumljive i lijepe grafičke materijale za web i društvene mreže te izbjegnite pogreške zbog kojih grafike mogu izgledati neprofesionalno.

Dizajn klinika: Uljepšaj svoje Canva grafike

Mnogo ljudi u poslu svakodnevno koristi dizajn, posebno na društvenim mrežama, no koristite li ga uspješno?

Naučili ste osnove kako izraditi grafiku u alatu Canva, ali primjećujete da vam nedostaje znanja kako ih učiniti atraktivnijima? Znati koristiti neki softver ne znači i znati oblikovati vizuale. U pitanju je sasvim drugačiji skup vještina.

Ako se u poslu često susrećete s izradom:

 • Objava za društvene mreže
 • Ilustracija za članke na blogu
 • Digitalnih oglasa
 • Edukativnih ili prodajnih prezentacija
 • Poslovne dokumentacije
 • Plakata i letaka
 • Poslovnih izvještaja

…ova vam edukacija može pomoći poboljšati svoje vještine dizajna učeći na primjerima, uz taman dovoljno teorije dizajna kako biste znali primijeniti to znanje u samostalnom radu.

Radionica dizajn klinika: prije i poslije redizajna

Što ćeš naučiti

Ova interaktivna online radionica obuhvaća sljedeće teme:

 • Osnovni elementi dizajna
 • Utjecaj dizajna na marketing, prodaju i prijenos znanja
 • Najčešće početničke greške
 • Demonstracija na primjerima polaznika uz diskusiju i odgovore na pitanja
 • Samostalne vježbe
 • Smjernice vizualnog identiteta (brand style guide)

BONUS: Iscrpna lista za provjeru s najčešćim greškama, kako bi lako samostalno analizirali svaki budući rad.

“Radionica potpuno odgovara naslovu – ako ste radili neke svoje grafike u Canvi kojima niste zadovoljni jer jednostavno ne izgledaju dovoljno dobro, ovo je radionica za vas. Brzi teoretski pregled osnova dizajna odlično se nadopunjava s praktičnim dijelom u kojem Nela “uljepšava” radove polaznika i pritom nas podučava kako da to sve ubuduće sami primijenimo. Odlično uložen novac!”

Tea Čonč

Po završetku radionice sudionici stječu sljedeće vještine:

 • Kako analizirati dizajn s aspekta upotrebljivosti (usability) i estetike.
 • Koristiti načela uočljivosti, čitljivosti, jasnoće i profesionalnog dojma.
 • Samostalno izraditi grafičke materijale slijedeći naučena načela.

Ova radionica ne pokriva osnove korištenja Canve i drugih grafičkih alata. Podrazumijeva se da korisnici već koriste Canvu ili neki drugi alat (Adobe CC, PowerPoint, Affinity Designer, GIMP) te znaju kako urediti tekst i dodati slike u dokument.

Svi sudionici nakon prijave imaju priliku dostaviti radove za koje žele da ih koristimo za demonstraciju i diskusiju (gotove ili radne verzije).

Sudionici također mogu pripremiti projekte na kojima žele raditi tijekom radionice. (Oni koji ne pripreme vlastite projekte, dobit će zadatke za vježbu.)

“Zaista vrijedno uloženog novca. Fokus je na stvarnim primjerima uz Neline stručne savjete i smjernice koje će poslužiti za buduće radove. Vrijeme je prebrzo prošlo.”

Mia Topić Utrobičić

Radionica dizajn klinika: prezentacija prije i poslije redizajna

Kome je radionica namijenjena

Svi ne-dizajneri koji u sklopu svog posla izrađuju edukativne, informativne ili promotivne grafičke materijale, kao što su:

 • Mali poduzetnici
 • Predavači i edukatori
 • Djelatnici u odjelu marketinga, prodaje i odnosa s javnošću
 • Virtualni asistenti
 • Voditelji društvenih mreža

Radi se u maloj grupi do 8 polaznika.

Dođi sam(a) ili povedi kolege iz ureda da skupa naučite kako dizajnirati privlačne i upečatljive grafike!

Online radionica

Ova se radionica održava putem interneta (online).

Trajanje radionice: 3 sata

Cijena kotizacije: 100,00 EUR. Na cijenu se ne plaća PDV.

Imaš pitanja? Kontaktiraj me!

Predavačica: Nela Dunato

Nela Dunato

Bok! Ja sam dizajnerica vizualnih komunikacija iz Rijeke. Od 2005. surađujem s tvrtkama i udrugama iz Hrvatske i inozemstva i za svoje klijente stvaram jedinstvene i upečatljive vizualne identitete.

Podučavanje mi je strast koju njegujem već više od desetljeća kroz pisanje edukativnog sadržaja, predavanja na stručnim konferencijama te održavanje radionica iz kreativnih i poslovnih vještina. Od 2016. do 2019. predavala sam tečaj grafičkog dizajna na Pučkom otvorenom učilištu Algebra u Rijeci.

Što polaznici kažu o ovoj radionici…

“Točno kako sam zamišljala radionicu, takva je i bila: svatko od nas polaznika dobio je priliku da stručnjakinja revidira naše radove, a povrh toga smo jako puno naučili iz komentara na radove drugih polaznika. Nela ima jako puno respekta prema svačijem trudu i radu i vidi se da je ona brend dizajnerica s kakvom bi svi željeli raditi jer će se osjećati ugodno. Hvala Nela, napravi još koji workshop!”

Višnja Željeznjak

“Koristim Canvu već godinama, skoro svakodnevno nešto u njoj radim, a na radionici sam otkrila nove mogućnosti i načine koji će mi sigurno puno pomoći i koristiti u budućnosti. Jako mi se svidjelo što smo na pravim primjerima prošli najčešće greške, i što smo ih zajedno s Nelom naučili popraviti. Odlična radionica, za preporuku svima.”

Sanja Veletanlić

“Obožavam praktične radionice, kao što je i ova. Nela na jednostavan i praktičan način daje savjete iz kuta stručnjaka – na propuste koje sam sama vidjela, ali nisam bila sigurna kako ih uljepšati. Vrijeme je proletilo!”

Klara Frančišković

“Nela je odlična, otvorena i iskrena edukatorica! Radionica je bila potkrijepljena konkretnim (našim) primjerima i jako korisna za daljni rad.”

Gordana Tatalović

“Jako jako dobra i korisna radionica, kompleksna tema s kojom obično ne znaš odakle krenuti predavačica je lijepo razložila na sastavne dijelove i odlično nas vodila sadržajem. Puno sam naučila i dobila hrpu ideja i kroz teoriju i kroz praktične recenzije. Bit ću sigurnija i manje lutati kad budem dalje nešto radila.”

Anonimna polaznica radionice


Trenutno nema zakazanog termina radionice. Prijavi se na listu obavijesti i dobit ćeš e-mail čim bude objavljen idući termin!

Ako ne želiš čekati do iduće radionice, mogu pripremiti radionicu za tvoj timpošalji upit, a ja ću pripremiti ponudu s prilagođenim programom samo za vas.

Prijavi se na listu obavijesti

Ako želiš primiti obavijest kad idući put budu otvorene prijave na ovu radionicu, upiši se na listu. (Ova newsletter lista je isključivo za informacije o edukacijama i neće biti korištena u druge svrhe.)

P.S. Znaš li osobu za koju je ova radionica kao stvorena?

Proslijedi im ovu informaciju :)