Društveno odgovorno poslovanje

Želja mi je svojom kreativnošću i znanjem doprinijeti promicanju kulture, zaštite okoliša i ljudskih prava. Zbog toga redovito doniram svoje usluge udrugama i pojedincima koji volontiraju na vrijednim projektima.

Organizacije koje sam kroz godine podržala svojim pro bono radom uključuju:

Udruga 3. zmaj

Udruga 3. zmaj podiže društvenu osvještenost o ulozi fantastike i znanstvene fantastike u umjetnosti i razvoju moderne kulture, ali i razvoju znanosti. Kroz svoje događaje udruga promiče uspješne, ali i neafirmirane domaće umjetnike, pisce, tvrtke za razvoj računalnih i društvenih igara te druge kreativne pojedince i skupine.

Kao aktivna članica udruge od 2007. do 2020. godine dizajnirala sam i ilustrirala brojne plakate, letke, web stranice, časopise, grafike društvenih mreža i druge promotivne materijale, kao i logo i vizualni identitet SF konvencije Rikon te vizualni identitet europske SF konvencije Futuricon. Također na događajima udruge održavam besplatne kreativne radionice za sve uzraste.

Futuricon vizualni identitet

Krk Hiking Adventure

Modna dizajnerica, poduzetnica i planinarka Iva Šamanic Jureša odlučila je svoju ljubav prema prirodi, baštini i ekologiji podijeliti s drugima kroz putovanje oko čitave obale otoka Krka. Za ovaj projekt izradila sam logotip i grafike za društvene mreže te fotografirala Ivin start i povratak s avanture u krugu prijatelja i obitelji.

Krk Hiking Adventure dizajn za društvene mreže - Facebook cover slika

Udruga PaRiter

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter je neprofitna nevladina organizacija koja promiče ljudska prava, kulturu nenasilja, toleranciju, prava manjina i rodnu ravnopravnost povezujući neformalno obrazovanje, istraživanje i aktivizam.

Za PaRiter sam dizajnirala ilustrirane Facebook i Instagram bannere za događaj “Noćni marš”.

Noćni marš 2018

Socijalna samoposluga Rijeka

Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete” je projekt Franjevačkog svjetovnog reda koji radi sa siromašnim stanovnicima Rijeke i okolice. Socijalna samoposluga održava akcije prikupljanja hrane, kućanskih potrepština, odjeće i obuće.

Za Socijalnu samoposlugu sam dizajnirala logotip prema ideji pisca i glazbenika Zorana Žmirića, koji se od 2012. godine do danas koristi na promotivnim materijalima ove inicijative.

Socijalna samoposluga logo

Udruga mladih Maslina

Udruga mladih Maslina organizator je krčkog glazbenog festivala Skaville i bila je usmjerena na promicanje zaštite okoliša. Udruga je 2009. godine prestala s djelovanjem. Za ovu sam udrugu 2005. godine dizajnirala logotip.

Udruga mladih Maslina logo