Logo, vizualni identitet i web stranica ekološke udruge

PEZ je udruga koja doprinosi očuvanju okoliša, poticanju razvoja lokalne zajednice i društvenoj inkluziji ugroženih i ranjivih skupina stanovništva. Po pokretanju udruge, obratili su mi se za osmišljavanje vizualnog identiteta i web stranice koji će izgledati optimistično, prijateljski i razigrano, što ovu udrugu razlikuje od mnogih drugih s istim fokusom u ovoj regiji.

Udruga PEZ logotip i slogan

Jedinstveni apstrahirani znak spaja simbole izlaska sunca, dlana i karike, što doprinosi njegovom dubljem značenju. Zahvaljujući tome, uspjeli smo se odmaknuti od klišeja uobičajenih među ekološkim i humanitarnim organizacijama.

Dizajn logotipa udruge PEZ - simboličko značenje


Uz narančastu i bijelu varijantu logotipa, kreirala sam i dodatne bedž varijante u bojama iz osnovne palete koje naglašavaju razigranost vizualnog identiteta.

Dizajn logotipa udruge PEZ - varijante boja
Dizajn logotipa udruge PEZ - varijante boja

Početne primjene vizualnog identiteta uključuju posjetnicu, grafike za društvene mreže te višejezičnu web stranicu baziranu na sustavu WordPress, obogaćenu originalnim ilustracijama i uzorcima.

Vizualni identitet udruge PEZ - primjene na tiskane materijale
Dizajn posjetnica i promotivnih poklona
Vizualni identitet udruge PEZ - Facebook cover
Dizajn naslovne slike za Facebook stranicu
Dvojezična WordPress web stranica udruge PEZ
Dizajn naslovnice WordPress stranice

Evo što pokretačica udruge kaže o našoj suradnji i rezultatima ovog projekta (naglašavanje je moje):

Trebalo mi je vizualno rješenje i web stranica za udrugu. Nisam točno znala kako želim da nam izgleda logo niti koje sve aspekte treba uzeti u obzir prilikom njegove izrade. Najviše me je brinulo hoću li znati verbalizirati ono što smatram da mi je važno i hoću li uspjeti odgovoriti na sva pitanja koja su bitna da se posao obavi kako treba.

Nelu smo izabrali prije svega jer smo upoznati s njezinim radom, i smatrali smo da je upravo ona najbolji izbor uzimajući u obzir fokus naše udruge. Nela ima artistističku notu u svom radu i to smo željeli za našu udrugu i njezin vizualni identitet.

Iskustvo suradnje je bilo odlično. Nela je vrlo disciplinirana, predana, odgovorna i kreativna. Za one aspekte koje nismo uopće smatrali da su važni, a ispostavilo se da itekako jesu važni, Nela je izvukla iz nas što je bilo potrebno. Kreirala je izvrstan vizualni identitet i vrlo jednostavnu i lijepu stranicu. Ekstrahirala je iz naših glava sve što joj je potrebno da izradi kreativno rješenje za našu udrugu. Shvatila je što želimo, koja je bit našeg rada i to je popratila vizualom.

Svidjelo nam se što je Nela slušala sugestije i uvažavala želje, iako naručitelj (mi) često ne zna koliko su neke stvari komplicirane s druge strane spektra, i koliko je neke stvari teško iz teorije pretočiti u praksu. Međutim, sve što smo htjeli, bilo lakše ili teže, Nela je ispoštovala i potrudila se da maksimalno zadovolji naše želje. Jako nam se svidjela Nelina discipliniranost, korektnost, odgovornost, jednostavnost i kreativnost u pristupu. Vrlo jednostavna i efikasna komunikacija i brz dogovor.

Jako smo zadovoljni. Imamo nešto opipljivo. Veseli nas što naše aktivnosti možemo podijeliti na stranici. Smatramo da je stranica i vizual prvi korak naprijed i dao nam je svojevrstan “vritnjak” da krenemo naprijed.

Apsolutno bismo ponovno surađivali s Nelom! Preporučili bismo njene usluge svima koji žele kreirati vizualni identitet i stranicu, a naročito ako govorimo o sektoru udruga i onima koji imaju sklonosti prema artističkom izražaju.

Ana Marković

Osnivačica udruge PEZ

Vizualni identitet udruge PEZ - Uzorci
Kolekcija ponavljajućih uzoraka

Unikatan brand koji će zadiviti vaše klijente

Kroz brand strategiju, atraktivan logo i kompletno grafičko rješenje za web i tisak, zajedno možemo stvoriti upečatljiv brand koji komunicira vaše istinske vrijednosti.

Više o mojim uslugama

Warning: Undefined variable $post in /home/neladunatocom/neladunatohr/wp-content/themes/neladunato/page-portfolio.php on line 14

Natrag na portfolio projekata