Logo i vizualni identitet za SF konvenciju Rikon

Rikon je SF i fantasy konvencija koja se održava svake godine u Rijeci. Prvi Rikon održan je 1997. godine, tako da ovaj događaj ima dugu tradiciju i privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske, i šire.

Do 2013. godine Rikon nije imao logotip, niti bilo kakvu strategiju. Odlučili smo podići konvenciju na novu razinu, što je zahtijevalo potpuni rebranding. Dizajnirala sam ručno-crtani logotip, te postavila smjernice za dosljedan i profesionalan vizualni identitet.

Rikon logo dizajn

Osim vizualnog identiteta, od 2011. do 2016. godine dizajnirala sam i ilustrirala plakate i ostale promotivne materijale te izradila web stranicu na platformi WordPress koja se koristila do 2021. godine.

Grafički dizajn plakata za Rikon 2014
Ilustracija i dizajn plakata za SF konvenciju Rikon 2014

Ilustracija na plakatu iz 2014. predstavlja futurističku viziju kako bi grad Rijeka mogao izgledati za 200-tinjak godina. Bazirana je na mojoj fotografiji na koju sam dodala crteže izmišljene arhitekture i vegetacije.

Ilustracija i grafički dizajn letaka za SF konvenciju Rikon 2014
Ilustracija i dizajn letaka za Rikon 2014

Ilustracija na plakatu iz 2016. predstavlja “kastafsku štrigu”, inspiriranu stvarnim događajem iz travnja 1716. godine kada je u gradu Kastvu održano suđenje i smaknuće 14 ljudi (7 žena i 7 muškaraca) zbog sumnje da su prakticirali vještičastvo.

Rikon 2016 ilustracija i dizajn plakata
Ilustracija i dizajn plakata za SF konvenciju Rikon 2016

2020. godine Rikon je bio domaćin međunarodne znanstveno-fantastične konvencije Eurocon. Za potrebe tog događaja, posebnog naziva Futuricon, dizajnirala sam logotip u istom stilu, nacrtala ilustraciju i dizajnirala široki raspon grafičkih materijala za tisak i digitalne medije. Više o tom projektu navedeno je na stranici Logo i vizualni identitet događaja Futuricon.

Futuricon vizualni identitet – Društvene mreže

Unikatan brand koji će zadiviti vaše klijente

Kroz brand strategiju, atraktivan logo i kompletno grafičko rješenje za web i tisak, zajedno možemo stvoriti upečatljiv brand koji komunicira vaše istinske vrijednosti.

Više o mojim uslugama