Logo, vizualni identitet i web stranica za Istarsko veleučilište

Nakon dva desetljeća rada, visoka škola Politehnika Pula odlučila je promijeniti svoj pristup i predstaviti se pod novim imenom. Istarsko veleučilište njeguje snažan regionalni identitet oslanjajući se na tradicionalne boje i simbole Istre, a vizualni identitet tradiciju interpretira na suvremen način kako bi privukao pažnju mlade ciljane publike: budućih studenata.

Istarsko veleučilište vizualni identitet - Logotip
Istarsko veleučilište vizualni identitet - Posjetnica, memorandum, mapa, brošura

Logo s bijelim jarcem na zeleno-plavom polju asocira na službenu zastavu Istarske županije. Zeleni trokut u logotipu i trokutasti uzorak koji se koristi na tiskanim i digitalnim materijalima inspiriran je karakterističnim oblikom istarskog poluotoka, a plavi kvadrat simbolizira Jadransko more.

Fleksibilni sustav logotipa sadrži 17 varijanti tako da se može primijeniti na bilo koju površinu i u bilo kojem kontekstu, uključujući minijaturni favicon.

Istarsko veleučilište vizualni identitet - Konstrukcija znaka
Istarsko veleučilište vizualni identitet - Varijante logotipa
Istarsko veleučilište vizualni identitet - Knjiga standarda

Klijent je također želio promjenu prethodnog slogana “Znanje primjenjivo odmah” u nešto što komunicira povezanost s lokalnom zajednicom. Osmislila sam slogan “Znanje za naš razvoj” koji motivira studente da doprinesu ekonomskom razvitku Istre. Na interaktivnim i multimedijskim primjenama (web, video, aplikacija) slogan je animiran te se izmjenjuju izvedenice slogana povezane s ključnim gospodarskim granama za koje se studenti educiraju: “Znanje za našu proizvodnju”, “Znanje za našu poljoprivredu”, “Znanje za naše ugostiteljstvo”.

Istarsko veleučilište vizualni identitet - Dizajn letka
Istarsko veleučilište vizualni identitet - Majica, kapa, zastava, prezentacija
Istarsko veleučilište dizajn web stranice
Istarsko veleučilište dizajn web stranice - ilustracije

Nakon dizajna logotipa i knjige standarda, nastavili smo zajednički raditi na brojnim tiskanim i digitalnim primjenama, uključujući memorandum i posjetnice, natpise na zgradi, predloške za dokumente i prezentacije, promotivne poklone, brošure, plakate, grafike za društvene mreže, kao i kompletan dizajn web stranice koja je implementirana u suradnji s Tehničkim fakultetom u Rijeci.

Unikatan brand koji će zadiviti vaše klijente

Kroz brand strategiju, atraktivan logo i kompletno grafičko rješenje za web i tisak, zajedno možemo stvoriti upečatljiv brand koji komunicira vaše istinske vrijednosti.

Više o mojim uslugama